Blogg

Datum

Enkla SEO-tips att prova – om 2 minuter!

SEO-tips

En viktig sak att komma ihåg när det gäller SEO är att det inte finns en magisk formel som är konstant som du lär dig en gång och sedan använder resten av livet. Landskapet för digital marknadsföring förändras hela tiden. Faktum är att Google uppdaterar sina algoritmer med tusentals små och stora förändringar varje år.

Det är av den anledningen viktigt att du är proaktiv om du vill synas på första sidan. Ett stort värde vilar därför i att vara kreativ och prova nya saker för att se vad som fungerar för just dig när det kommer till SEO. Här har vi samlat några tips på saker som definitivt är värda att prova redan när du har läst klart denna artikel – om 2 minuter!

1. Gör dina rubriker intressanta och ranka högre på Google

När din hemsida väl har börjat komma upp i rankingen på Google blir det allt viktigare att de besökare som ser sidan väljer att klicka på just dina rubriker. Oavsett om du är nummer 1, 2 eller 3 på förstasidan på Google, så kommer den sidan som de flesta väljer att klicka på att vara mest värdefull och i slutändan att rankas högre ändå. 

Du behöver med andra ord SEO-anpassa dina rubriker. Kort och gott ska de anpassas efter vad du erbjuder i relation till vad dina potentiella kunder söker efter. Ett sätt att få fler att klicka på just din hemsida är att göra rubriksättningen intressant och relevant.

Nedan följer tre tips att prova:

  • Använd nuvarande årtal i slutet på rubriken, då aktuellt alltid är mer tilltalande. Exempel: ”Allt du behöver veta om snöskotrar 2020”
  • Formulera rubriken som en relevant fråga, då vi ofta googlar i frågor. Exempel: ”Vad är det för åldersgräns för att köra snöskoter?”
  • Gör den fängslande och klickvänlig, då vi lockas av Clickbait-artiklar. Exempel: ”7 häftiga tricks att göra på snöskoter – trick nummer 6 kommer att få dig att tappa hakan!”

Klicka in på ”Så påverkar välskrivna texter konverteringen” för att läsa mer om hur viktiga texter egentligen är och varför det kommer att förbättra dina resultat.

2. Få dina besökare att stanna på din hemsida längre

En av många viktiga faktorer för att rankas högt av Google är att dina besökare stannar kvar på din sida. Det visar att ditt innehåll faktiskt är relevant och intressant. Några sätt att skapa goda förutsättningar för att få besökare att stanna längre, utöver intressant textinnehåll, är genom:

  • YouTube-videos – Genom inbäddade videos på din hemsida finns ett incitament att stanna kvar längre och titta på relevanta videoklipp. Videoklipp fångar vår uppmärksamhet både snabbt och länge då det är enkelt att ta till sig.
  • Podcast – På samma sätt kan du bädda in möjligheten att lyssna på en podcast genom din hemsida. Om innehållet är intressant kommer besökaren att stanna kvar. Även om denne under tiden skulle göra något annat då det är möjligt att lyssna på ditt content. Bra va?

Fler
Inlägg