Blogg

Datum

WordPress: Vem behöver använda det och varför är det bra?

WordPress

WordPress var en gång i tiden mest känt som ett verktyg för bloggare och bloggliknande hemsidor. Detta har förändrats över tid och nu för tiden kan du hitta alla tänkbara sorters hemsidor helt designade i WordPress.

Vad finns det då för fördelar med just WordPress när man publicerar på webben? När är WordPress ett bra alternativ istället för andra CMS?

Låt oss berätta.

WordPress är enkelt att använda

Helt klart en av anledningarna till att WordPress har blivit så populärt, är just enkelheten och användarvänligheten för den som vill publicera något på nätet.

Det ska dock inte missförstås för att vara en begränsning – det finns många avancerade hemsidor byggda i WordPress. Men enkelheten ligger i den låga tröskeln för att börja: alla kan starta en blogg eller enkel hemsida i WordPress.

WordPress är gratis

Att det är gratis, är självklart ytterligare en anledning till att WordPress har så många användare som skapar och publicerar innehåll med just det verktyget.

Det är dessutom så kallad Open Source, vilket innebär att utvecklare från hela världen kan bidra med tillägg och skapa användbara verktyg som löser diverse problem folk kan stöta på när de bygger en hemsida i WordPress.

WordPress har ett rikt utbud av teman och designmöjligheter

Det finns ett enormt utbud av färdiga teman och designmallar för WordPress-hemsidor. Det innefattar såväl den ytliga designen; färgerna, formerna och fonterna; som den funktionella uppbyggnaden av sidan med knappar, bildspel, widgetar och så vidare.

Detta gör WordPress till ett fantastiskt verktyg för den som på ett enkelt sätt vill göra en både snygg och funktionell hemsida.

När är WordPress ett bra alternativ?

Sanningen är att det egentligen inte finns några direkta begränsningar för vad som går att åstadkomma med en WordPress-hemsida. Med hjälp av tillägg, HTML- och CSS-kod går det att anpassa WordPress till att klara av nästan vad som helst.

Men i grund och botten är WordPress ett system skapat för att hantera webbinnehåll, ett så kallat ”Content Management System”. Det gör att WordPress är alldeles ypperligt för hemsidor som är skapta för att publicera innehåll löpande, till exempel olika former av bloggar, eller personliga- och företagshemsidor med någon form av bloggande eller nyhetspublicerande funktion.

Vi brukar rekommendera en webb gjord i WordPress, speciellt om vi på den hemsidan ska koppla på SEO.
Läs gärna ”3 knep inom webbdesign som fångar besökarens uppmärksamhet”.


Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst möte och en kostnadsfri offert för en ny hemsida.

Fler
Inlägg