Google Ads-byrå i Östersund

Annonsera på Google och nå ut till nya samt gamla kunder

Vill du bygga varumärke, maximera effekterna av din Google annonsering, nå ut till nya kunder eller få tips och idéer på best practice med Google Ads? Då har du kommit helt rätt! Oavsett om du just nu tar dina första nervösa steg inom betald annonsering på Google eller om du är en erfaren annonsör kan vi hjälpa dig att nå ut till dina blivande kunder.

Effektiva annonser på Google ger bättre synlighet

Det finns ett gammalt talesätt som lyder ”Syns du inte på Google så finns du inte” och det ligger mycket sanning i det uttrycket. Googles sökmotor innehar, just nu, en ohotad första plats på den svenska marknaden. Enligt den senaste statistiken så startar ca 94% av alla köpresor på Google (statistik från svenskarna och internet). Det medför att om du inte syns på Google med dina produkter eller tjänster har du ett mycket sämre utgångsläge att nå ut till dina blivande kunder jämfört med dina konkurrenter.

Nyfiken på Google Ads?

Lokal Google Ads-byrå i Östersund och Jämtland

Annonsering på Google är roligt och utvecklande men det kan också kännas svårt, spännande eller utmanande. Oavsett om du är ny eller en erfaren annonsör så kan Koning & Smith bli din Google Ads partner. Vi tar alltid fram en annonseringsstrategi och annonsmaterial som är anpassad för ditt företags unika behov och förutsättningar.

Koning & Smith är en lokal Google Ads-byrå i Östersund och Jämtland som är specialister på den jämtländska marknaden men som även har lång erfarenhet av att hjälpa kunder med Google Ads runt om i Sverige.

Hur många
googlar innan köp?
0%
Andel mobila användare
0%
Jämför med andra företag innan köp
0%

Vad är Google Ads?

Google Ads (eller Google Adwords som det tidigare hette) är Googles egna plattform för hantering av marknadsföring och digital annonsering. Denna onlineannonseringslösning användas för att bland annat skapa annonser som visas på till exempel Google Sök, Youtube, Google partnernätverk och många fler ställen.

Textannonser i Googles sökresultat
I folkmun brukar däremot Google Ads framför allt förknippas med det som marknadsförare kallar för Google Sök vilket betyder ”textannonser på Googles sökresultat”. Den stora fördelen med textannonser är att du väljer vilka sökord du vill synas på och sedan skapar unika annonser utifrån dem. Det smartaste av allt är att du endast endast betalar när någon klickar på dina textannonser och du kontrollerar alltid månadskostnaden genom sätta en dagsbudget (Google kan inte spendera mer än dagsbudgeten).

Produktannonser på Google (Google Shopping)
Numera visas det ibland också produktannonser (Google Shopping) i sökresultatet på Google vilket är väldigt effektivt sätt att marknadsföra produkter om du exempelvis driver en E-handel. Förutom att produktannonserna ofta visas upp på första parkett (direkt under sökrutan) är annonsutformningen väldigt attraktiv. De innehåller nämligen övergripande information om produkten som till exempel namn på produkten, pris och bild. Annonsen är även länkad till produkten på din hemsida så när en blivande kund klickar hamnar personen direkt på rätt undersida. Precis som med textannonserna betalar du bara när någon klickar på annonserna och du kontrollerar själv månadskostnaden.

Google Ads FAQ

Absolut! Textannonser fungerar för både små, medelstora och stora företag. Textannonser i Googles sökresultat är ett väl beprövat sätt att nå ut till nya och gamla kunder när de söker efter tjänster.
Självklart! Det är ett supereffektivt sätt som ingen E-handel har råd att missa. Produktannonser visas nämligen ofta direkt under sökrutan på Google vilket gör att annonser direkt fångar den blivande kundens öga.

Självklart kan vi hjälpa dig med det. Vi kan hjälpa dig med antigen punktinsatser eller agera bollplank över tid, allt beroende på vilken stöttning du känner att du behöver.

Självklart kan vi det! Kontakta oss så ska vi se vad vi kan göra.

Du bör arbetat regelbundet och aktivt med din Google annonsering. Det innebär att du löpande bör utvärdera hur annonseringen går samt optimera den genom att bland annat se över hur annonserna presterar och om du syns på felaktiga sökord.

Vi har inga fasta paket utan vi skapar en skräddarsydd lösning som passar den digitala marknadsföringskostym som ditt företag har. Vi agerar som dina konsulter och du köper därmed enbart den tid som du känner att du behöver eller den tid som vi tillsammans kommer fram till. 

Väljer man att investera i ett engagemangsavtal hos oss så ingår det alltid att vi hanterar, följer upp och optimerar annonskontot. Utöver det anpassa alla insatser utefter det ditt företag behöver. Alla insatser som görs utförs alltid i samråd med dig. 

Vi arbetar efter devisen att det inte finns några måsten. Vi anser att alla företag har en unik situation och vi försöker därför alltid skräddarsy fram den bästa lösningen. Vi erbjuder fasta engagemangsavtal men vi kan även gå in och göra enskilda insatser. 

Ja det är möjligt att begränsa vilket område som dina annonser är synliga i . 

Klickkostnad är den summan som du betalar till Google för att någon har klickat å din annons. Hur mycket ett klick kostar varierar utifrån vilken placering dina annons har samt hur stor konkurrens det är på respektive sökterm.

Nej det är inte samma sak. Google Ads är betald annonsering på Googles sökresultat eller andra partner sidor. SEO (sökmotoroptimering) innebär att man arbetar med sin organiska synlighet på Google. I den listan förtjänar du inte plats över tid genom att arbeta med bland annat hemsidans prestanda, textinnehåll och länkarna till hemsidan.

Fråga oss om Google Ads

Är du intresserad av att veta mer? Kontakta oss så berättar vi mer om vad Google Ads kan betyda för ditt företag och dina affärer.